EcoLabel, verlaag gebruikskosten van
uw zwembad

U denkt waarschijnlijk dat de plaatsing van een zwembad in uw tuin niet te verenigen valt met een ecologische houding. Tijd om het EcoLabel te ontdekken!

Het EcoLabel is van toepassing op de zwembaden van LPW Pools die uitgerust zijn met accessoires die het verbruik in het algemeen helpen verminderen.
Met deze accessoires vermindert u dus niet enkel het energieverbruik (verwarming en elektriciteit), maar ook het waterverbruik en de chemische producten.  

In 2013 werden de zwembaden van LPW Pools economisch en ecologisch voordelig dankzij het EcoLabel.

Het lage-verbruikszwembad volgens LPW

  • De honingraatstructuur van 15 mm zorgt voor een perfecte isolatie van de wanden en de bodem van het zwembad en maakt uw vinylester zwembad volledig zelfdragend.
  • De zwembadafdekking Covrex® Classic is gemaakt uit volle lamellen met PVC-schuim van hoge dichtheid die met mekaar verbonden zijn door soepele verbindingen. Ze zorgen niet alleen voor een superieure isolatie, maar ook voor een verminderd verbruik van water, elektriciteit, energie en chemische producten voor het onderhoud van uw monoblok zwembad.
  • Dankzij de structuur heeft het Covrex® Classic rolluik een Langere levensduur dan de traditionele afdekkingen.
  • De Varioflow filterpomp regelt het waterdebiet in functie van het gebruik van het zwembad : dit is een intelligente filterpomp. Wanneer de pomp van uw privé zwembad niet of weinig gebruikt wordt, of net heel intensief, past de Varioflow het debiet aan om zo het verbruik van water, elektriciteit en chemische producten te verminderen. De zuivering van uw zwembad gebeurt op een veel efficiëntere manier.
  • De ontsmetting en zuivering via ultra-violet en via ionisatie geeft zuiver en geurloos zwemwater. Het beperkt het gebruik van chloor tot het strikte minimum.
  • Voor de verlichting van uw vinylester zwembad gebruiken we LED spots. Dit type zwembadverlichting verbruikt tot 90% minder energie dan de gewone lampen.
  • Het gebruik van een warmtepomp reduceert het energieverbruik aanzienlijk in vergelijking met een traditionele verwarming op mazout of met een gas- of elektrische ketel.

LPW Pools engageert zich voor het milieu.

LPW Pools steunt WeForest en heeft in 2013, 100 bomen laten planten voor elk verkocht bad dat aan het EcoLabel beantwoordt.

LPW  werkt voortdurend aan de verkleining van zijn ecologische voetafdruk. De genomen maatregelen komen niet alleen ten goede aan de natuur maar ook aan de klanten.

 

EcoLabel, la piscine basse-consommation