Aanleg van uw zwembad

Wanneer u de beslissing heeft genomen om een zwembad te laten aanleggen, heeft u wellicht geen zin om nog weken of zelfs maanden te wachten op uw zwemplezier.

Daarom is de keuze om een monoblok zwembad van LPW Pools te laten plaatsen de juiste keuze. De monoblok zwembaden van LPW Pools worden immers in een wip kant-en-klaar afgewerkt.

Een team van ervaren en goed opgeleide mensen heeft niet meer dan vijf dagen nodig om een LPW Pools zwembad te bouwen.

Het aanleggen van een monoblok zwembad gaat dus veel sneller dan de bouw van een traditioneel, betonnen bad. En de kwaliteit van de huidige generatie vinylester monoblok zwembaden is zodanig hoog dat zo’n bad makkelijk een levenlang meegaat.

Hoe gebeurt de plaatsing van uw zwembad ?

 1. 1

  1. Bodemanalyse

  Voordat de werkzaamheden beginnen, wordt in samenspraak met uw zwembadbouwer een bodemanalyse uitgevoerd. Hiermee kan, onder andere, het niveau van het grondwater worden bepaald. Desgevallend zal een drainage en aangepaste fundering moeten worden voorzien. 

 2. Voorbereiding van uw kuip in de fabriek

  2. Voorbereiding van uw kuip in de fabriek

  Uw zwembad wordt in België ontworpen en geassembleerd, in onze fabriek te Aarschot. Na uw bestelling wordt het zwembad gemaakt volgens de accessoires die u gekozen heeft.

  Al onze vakmensen hebben ervaring en krijgen technische opleidingen. Zij installeren de gekozen accessoires (spots, automatisch rolluik, jet, ...) en voeren een laatste controle uit voordat de kuip naar de werf gebracht wordt. Steeds wordt er met de grootste zorg op elk detail gelet.

  Hierdoor gebeurt de plaatsing van het zwembad en het afwerken van de werf veel sneller: er zijn slechts 5 dagen tussen het begin van de grondwerken en de eerste duik!

 3. 2_1

  3. Het transport

  In samenwerking met een gespecialiseerde transportfirma, komt het zwembad van uw dromen aan op een vrachtwagen met een open laadplatform. Hierop bevindt zich al het nodige materiaal voor de plaatsing: De LPW Pools kuip en het Covrex® rolluik. Uw zwembad wordt zo dicht mogelijk tegen de werf afgeladen. Indien de werf moeilijk bereikbaar is, zal de zwembadbouwer en zijn technisch team het bad verderop afladen en naar de werf brengen met een geschikte kraan. Indien nodig, omdat er geen doorgang zou zijn, zal de zwembadbouwer het zwembad afladen met een telescopische kraan of zelfs met een helikopter!

 4. 3

  4. De grondwerken

  Bij de grondwerken en stabilisatie van de kuip hoort eveneens het uitgraven van de put om de kuip te kunnen plaatsen en de aansluiting in de technische ruimte. Het pas zetten en stabiliseren van het bad worden voortdurend gecontroleerd tijdens het aanvullen. Ondertussen wordt het bad geleidelijk aan gevuld. Het zand voor het aanvullen is gestabiliseerd op 150 kg/m3.

 5. 4

  5. Technische aansluiting

  De verschillende aansluitingen gebeuren steeds met het beste materiaal. De zwembadbouwer doet de verdere aansluiting en installatie van de technische elementen zoals: warmtepomp, filterpomp,..

 6. 5

  6. De boordstenen en de automatische afdekking Covrex®

  De boordstenen kunnen dan enkele dagen na de plaatsing van het zwembad gelegd worden, dit gebeurt in chape. De automatische afdekking van uw bad wordt eveneens iets later gelegd, nadat het zwembad is gevuld.

 7. 6

  7. Oplevering van de werf

  Uw zwembad is klaar. Om optimaal te kunnen profiteren van deze nieuwe aanwinst, is het belangrijk dat u de technische installatie goed kent. Uw zwembadplaatser zal u op weg helpen om uw zwembad goed te kunnen instellen en gebruiken.