LPW Pools

Als pionier in de monoblok technologie is LPW Pools vandaag de dag Europees marktleider.

Onze zwembaden worden in België ontworpen en geassembleerd.

De isolatie van de kuip met de honingraatstructuur en de zwembadafdekking zorgen voor een belangrijke energiebesparing.

 

Ontwerp zonder titel (4)

60 jaar innovatie en ervaring tot uw dienst

1962
Georges Delodder richt het familiebedrijf Limburgse Polyester Werkhuizen op, gesitueerd in Limburg. Hij vindt het eerste, Belgische composiet monoblok zwembad uit.
1972
Eerste realisatie van een monoblok zwembad met geïntegreerde rolluikbak.
1990
De productie van de kuipen verhuist naar Aarschot.
2003
Creatie van het Covrex® rolluik, de eerste zwembadafdekking met volle lamellen en soepele verbindingen, wereldwijd gepatenteerd.
2009
De verkoop gebeurt nu uitsluitend via een netwerk van verdelers. Om haar groeaan te kunnen, wil LPW Pools dichter bij de klant staan en breidt het netwerk van verdelers verder uit.
2017
In de productie woedt een felle brand. Het familiebedrijf grijpt deze kans om nieuwe modellen te ontwerpen. LPW Pools gaat zich heruitvinden met zwembaden in full vinylester in combinatie met honingraatstructuur als afwerking voor een optimale isolatie. De nieuwe kuipen genieten van een levenslange garantie op waterdichtheid.
2020
LPW Pools bevestigt zijn positie als marktleider in België met 1.000 geplaatste zwembaden per jaar en breidt uit op Europees niveau. Ontstaan van de groep TSPH (The Swimming Pool Hub), een bedrijvengroep waarvan LPW Pools, Covrex® en Walter Pool deel uitmaken.
2022
LPW Pools viert zijn 60e verjaardag! Ter ere van deze viering genieten klanten van exclusieve voordelen. Covrex® en Walter verlaten de groep om zich aan te sluiten bij groot zwembadafdekking fabrikant T&A. Dit geeft de start voor een vruchtvolle samenwerking tussen de groep T&A en LPW Pools.