LPW Pools

Als pionier in de monoblok technologie is LPW Pools vandaag de dag Europees marktleider in de productie van met vinylester versterkte composiet zwembaden.

Onze zwembaden worden in België ontworpen en geassembleerd.

De isolatie van de kuip met de honingraatstructuur en de Covrex Pool Protection afdekking zorgen voor een belangrijke energiebesparing.

58 jaar innovatie en ervaring tot uw dienst

1962
Georges Delodder richt het familiebedrijf Limburgse Polyester Werkhuizen op, gesitueerd in Limburg. Hij vindt het eerste, Belgische composiet monoblok zwembad uit.
1972
Eerste realisatie van een monoblok zwembad met geïntegreerde rolluikbak.
1984
Amaury de Troostembergh komt in het bedrijf en introduceert de 25 jaar garantie op de waterdichtheid van de kuipen. Als industrieel ingenieur lanceert hij talrijke innovaties waaronder de honingraatstructuur en de afdekkingen van Covrex® Pool Protection.
1990
De productie van de kuipen verhuist naar Aarschot.
1992
Ontwikkeling van de Fiorano (13m x 4,80m) : het grootste monoblok zwembad op de Europese markt.
1993
Door de lancering van de overloopskimmer kan het waterniveau tot aan de boorstenen gebracht worden en kunnen de minder sierlijke skimmers weggelaten worden.
1997
Georges Delodder verlaat de firma, de familie de Troostembergh krijgt 100% van de firma in handen.
2000 » 2008
Om kwalitatief uitstekende producten te blijven bieden en de klanten tevreden te stellen, evolueert de technologie verder. De productie van de zwembaden wordt volledig gerobotiseerd; de bestaande installaties worden door hoogtechnologisch materieel vervangen.
2003
Creatie van het Covrex® rolluik
De eerste zwembadafdekking met volle lamellen en soepele verbindingen, wereldwijd gepatenteerd.
2009
De verkoop gebeurt nu uitsluitend via een netwerk van verdelers. Om haar groeaan te kunnen, wil LPW Pools dichter bij de klant staan en breidt het netwerk van verdelers verder uit.
2010
Met de komst van Baudouin en Guillaume de Troostembergh neemt de tweede generatie de fakkel over. zo versterkt de onderneming haar familiaal karakter. De integratie van Covrex® Pool Protection opent de weg naar nieuwe horizons. Covrex® is direct een groot succes, mede door een groeiende export.
2010
De garantie op de kuipen wordt uitgebreid naar 30 jaar.
2012
Covrex® Pool Protection brengt het eerste solar rolluik met soepele verbindingen op de markt : de Covrex® Solar.
2013
Het EcoLabel en het Belgische lage-verbruikszwembad zien het daglicht. Het EcoLabel garandeert dat uw zwembad een beperkte ecologische voetafdruk heeft in vergelijking met traditionele kuipen.
2014
Het meest recente LPW Pools-model: La Plage. Met zijn geïntegreerde onderwaterzitbank (Plage) en strakke trap, kende de La Plage al vanaf zijn prille begin een verbazingwekkend succes. 
2016
Met la Plage 9 en 11 kan LPW Pools een gamma van zwembaden voorstellen rond z'n meest succesvolle model.
2017
In de productie woedt een felle brand. Het familiebedrijf grijpt deze kans om nieuwe modellen te ontwerpen. LPW Pools gaat zich heruitvinden met zwembaden in full vinylester in combinatie met honingraatstructuur als afwerking voor een optimale isolatie. De nieuwe kuipen genieten van een levenslange garantie op waterdichtheid.
2020
LPW Pools opent eerste filiaal in Duitsland en bevestigt zijn positie als marktleider in België met 550 geplaatste zwembaden per jaar.