Verander uw monoblok zwembad in een olympisch zwembad dankzij een tegenstroomsysteem

Uw zwembad is er om te ontspannen maar ook om aan sport te doen. Daarom is een tegenstroomsysteem ideaal, want u kunt ter plaatse zwemmen, zonder heen-en-weer baantjes te trekken. Zijn krachtige jet of turbine brengt uw zwembad tot leven. 
Een tegenstroomsysteem bevordert daarnaast ook de zuivering van het wateroppervlak.

 

Een tegenstroomsysteem is niet compatibel met volgende modellen: Style en La Plage 10. 

 

Bij LPW Pools heeft u de keuze tussen een jet stream of een zwemturbine. Wij kiezen voor kwaliteit, door samen te werken met twee duitse leveranciers; Schmalenberger en Binder, specialisten in hun domein. 

 

  •  De Xanas®  van Fluvo is een krachtige beweegbare jetstream met geïntegreerde bedieningshendel voor een individuele richting van de tegenstroom.

     Stroomsnelheid: 1,15 - 2,0m/s

     Motorvermogen: 1,5 - 4,0 kW

  

Ontwerp zonder titel (3)

 

  •  De HydroStar van Binder biedt een natuurlijke zwemervaring, de turbine veroorzaakt geen onaangenaam opspottend water. Hydrostar genereert een aangename, krachtige stroming die het lichaam gelijkmatig omgeeft.  Ideaal voor veeleisende zwemtrainingen gericht op uithoudingsvermogen.

     Stroomsnelheid:

     Hydrostar BGA160: 1 - 2,5m/s - 1 turbine

     Hydrostar BGA215: 1 - 3,2m/s - 1 turbine

     Hydrostar BGA430: 1 - 3,2m/s - 2 turbines

     

     Motorvermogen:

     Hydrostar BGA160: 1.3 kW

     Hydrostar BGA215: 1.5 kW

     Hydrostar BGA430: 3 kW

 

Ontwerp zonder titel (6)_1

 

 

Met een tegenstroomsysteem kunt u dus aan sport doen, zelfs in een klein zwembad of het nu om een stadstuin gaat of een binnenbad.

Plaatsing en gebruik van het tegenstroom systeem

De werking van een tegenstroomzwembad is eenvoudig: de pomp zuigt het water aan en de inspuiter stuurt het met een bepaalde druk terug het zwembad in.

In het geval van een turbine, is de werking best te vergelijken met een schroef van een schip, die het water voorstuwt in de richting van het zwembad. 

 

 

De jet wordt voorgemonteerd in de fabriek

De inbouwdelen van het gekozen tegenstroomsysteem (jetstream of turbine) worden voorgemonteerd in de korte zwembadzijde tegenover de rolluikbak.  De jetpomp moet in een technische ruimte op maximum 10m van het bad geplaatst worden om optimaal te kunnen functioneren. In geval van een turbinesysteem, moet er enkel een elektrische kabel worden gelegd van het bad naar de technische ruimte, die zich tot maximaal 30 meter kan bevinden. 

 

Gebruik van het tegenstroomsysteem 

De bediening van het tegenstroomsysteem gebeurt aan de stuurkast, via de afstandsbediening of aan een aparte sturing.

Tegenstroomsysteem