voordelen van monoblok zwembaden ten opzichte van betonbaden

De LPW Pools kunnen snel bij u geleverd worden door de gerobotiseerde productie in de fabriek.

Vergeet het traditionele liner zwembad en de eindeloos durende werven. Inderdaad, in vergelijking met het werk dat nodig is voor de bouw van een betonnen kuip, neemt de plaatsing van de LPW Pools niet veel tijd in beslag en zorgt het niet voor geluidshinder. Na slechts 1 week van tuinwerken, kunt u uw favoriete sport al beoefenen.

Een privé zwembad van LPW Pools onderscheidt zich van een betonnen zwembad door zijn onderhoudsgemak. De gladde wanden en afgeronde hoeken maken het reinigen van uw zwembad makkelijk.

de zwembaden lpw ceramic pools hebben talrijke voordelen :

  • de isolatie :

de zwembaden van LPW Pools bestaan uit verschillende composietlagen met glasvezel, die met een honingraatstructuur versterkt worden. Deze laatste geeft de zelfdragende kuip haar gewenste weerstand.

  • de structuur van een composietzwembad

De robuustheid en de chemische weerstand van de kuipen worden verzekerd door de verschillende gelamineerde lagen van versterkte glasvezel waaruit ze zijn opgebouwd.

De wand is als volgt opgebouwd : de kern bestaat uit een isolerende honingraatstructuur, gesandwicht tussen 2 polyesterlagen. De opeenvolgende lagen in vinylesterhars, verstevigd met glasvezel en keramische partikels, geven de zelfdragende kuip haar gewenste weerstand.

Door deze structuur heeft het LPW-zwembad een streepje vóór ten opzichte van de traditionele baden.

  • de garanties

Door een LPW Pool te kiezen, kiest u voor een Belgische fabrikant, een betrouwbare partner die al meer dan 50 jaar ervaring heeft in de constructie van zwembaden.

LPW Pools biedt u op elke geleverde kuip de volgende garantie :

Met de LPW Pools profiteert u levenslang van de voordelen van uw monoblok zwembad.

Hoe maakt u de keuze tussen een betonnen zwembad en een kuip?

Dankzij het geautomatiseerde productieproces in de fabriek kenmerken de baden van LPW Pools zich door een snelle plaatsing. Vergeet het traditionele zwembad met liner en de werf waar maar geen eind aan komt. Inderdaad, in vergelijking met de werken voor de constructie van een betonnen bad, duren de werven van LPW Pools niet lang en zorgen ze niet voor geluidsoverlast in uw tuin. Anderzijds heeft het traditionele of betonnen zwembad het voordeel dat het in vrijwel elke vorm gemaakt kan worden, in tegenstelling tot de kuipen (ook wel monoblok zwembad genaamd). De bouw van een LPW Pools zwembad onderscheidt zich van dat van een betonnen bad dankzij de vele voordelen die u hieronder kunt ontdekken.

Vergelijking tussen monoblokzwembaden van LPW Pools en betonzwembaden

 Monoblok zwembaden LPW PoolsBetonnen zwembaden
Binnenkant van de zwembadwand zacht oppervlak, makkelijk te reinigen. Vaak ruw en onregelmatig oppervlak.
Voelt onaangenaam aan.
Onderhoud De gladde wanden en afgeronde hoeken vergemakkelijken het onderhoud van uw zwembad. De algen worden makkelijk met behulp van een borstel verwijderd. De algen kunnen zich in de poriën van het beton of de mozaïek vastzetten en kunnen enkel met chemische producten verwijderd worden. Wanden met liner zijn makkelijk te onderhouden.
Garanties Levenslang op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose Afhankelijk van de zwembadbouwer (gewoonlijk 10 jaar)
Duur van de werf Snelle plaatsing van de kuip. Het monoblok bad is in 2 dagen geplaatst, de techniek en accessoires in 3 à 4 dagen. Minimum 4 weken, maar kan ook tot 10 weken uitlopen. Sterk afhankelijk van het weer.
Productieproces Snelle productie in de fabriek dankzij een gerobotiseerd proces. Uitgebreid lastenboek en strenge kwaliteitscontrole. Zelfdragende kuip. Constructie op de werf gemaakt, afhankelijk van de zwembadbouwer.
Energiebesparing De honingraatstructuur en de Covrex® afdekking zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing. Standaard is geen isolatie voorzien in de betonnen structuur. 
Gebruik van producten - Ecologie Het gel-coat oppervlak is bestand tegen water en verandert de chemische balans van het water niet. Verminderd gebruik van chemische producten. Het contact van het water met het betonnen oppervlak beïnvloedt de pH-waarde van het water (bij betonnen bad zonder liner). Waarschijnlijk hoger verbruik van chemische producten.
Vormen en modellen

7 modellen, 2 dieptes mogelijk

De integratie van een rolluik is steeds voorzien. 

De vorm is variabel

De mogelijkheid op een rolluik te plaatsen, hangt af van de vorm van het zwembad.

Vorstbestendigheid Door de schuine wanden van de kuip kan er geen vorstschade optreden.

De rechte wanden van het betonnen zwembad kunnen bij strenge vorst beschadigd geraken.

 

 

 

Met de zwembaden van LPW Pools, de enige Belgische fabrikant van keramische baden, geniet u levenslang van de weldaden van een privé komposiet zwembad. Kom uzelf ter plaatse overtuigen van de vele voordelen bij een bezoek aan onze fabriek.